A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

A sokoldalú megoldás

A só és a levendula mellett másik kedvelt alapanyagunk a kamilla. Az előbbiekről talán többször szót ejtettünk, éppen ezért is szeretnénk bemutatni másik nagy kedvencünket, amelyet túlzás nélkül nevezhetünk az egyik legsokoldalúbb gyógynövénynek.

A gyógyászatban virágzatát és annak kivonatait alkalmazzák. Teája nemcsak a légutakat tisztítja, hanem nyugtató anyagokat is tartalmaz. Emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó, idegnyugtató, gyomor-, bél-, hólyag- és epezavaroknál, valamint sebkezelésre, arc- és hajápolásra is javasolják.

kamilla

De miért is a kamilla mellett döntöttünk, és a kicsiknek milyen módon ajánlott?

A kamilla több féle felhasználása is ismert, ezek közül rendkívül népszerű az illóolaj, amely a gyerek részére is bátran alkalmazható a takaróra vagy párnácskára cseppentve, természetesen kis mennyiségbe, de a nyűgös éjszakákon remek megoldás lehet.

2-3 hónapos kortól pedig teaként is ajánlott természetesen hozzáadott cukor nélkül. A fogfájós időszakban sok babának rendkívül nagy segítséget nyújt, hiszen egyszerre csökkentheti a gyulladást, és megnyugtatja őket, így könnyebb lesz az elalvás is.

De szárított formában is igen hatékony, ezt használtuk ki mi is. Elsősorban sópárnánk alapvető alapanyaga, amelyet két célból is fontosnak tartottunk létrehozni. Egyik az alvótárs szerepének betöltése, hiszen jól tudjuk, hogy mennyivel könnyebben hajtja álomra a fejét a csöppség, ha mellette van a saját, megszokott kis tárgya.

De olyan párnácskákat hoztunk létre, amelyek a lelki nyugalom mellett, számos probléma esetén és megelőzés céljából is bevethetők, ilyen például a hasfájás, fogfájás, álmatlanság, megfázás, köhögés, allergia, asztma és még sorolhatnánk. Természetesen a komolyabb gondok esetén kiegészítő terápiaként is megoldást jelent, amihez a kamilla is hozzáadja az erejét.

bagoly párna

Büszkék vagyunk rá, hogy baglyocskáink sok kiságyban segítenek a nyugodtabb, pihentetőbb alvásban, és számos probléma esetén készen állnak a segítségnyújtásra.  smiley Köszönjük, hogy minket választottál!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír