A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Csepphinta

Palinta függőhinta, babzsákhinta

A Palinta függőhinta vagy csepphinta a Bobojca műhely egyik sztárterméke. Nem véletlenül, hiszen amellett, hogy a gyerekek kedvence, mozgásfejlesztő eszköz is. A hinta belsejében kivehető, kényelmes babzsákpárna található. Jó benne mókázni, játszani, pörögni, elbújni, visszavonulni egy jó könyvvel, megnyugodni, akár elaludni.

Rendezés:

csepphinta, függőhinta narancssárga

A nagyobbik kislányom imádta a bébikompot, minden nap épp eleget gurulgatott benne ahhoz, hogy később a kritikus cikkeket olvasva elkezdjek aggódni a mozgásfejlődése miatt. Ha a baba nem mászik elegendő ideig, nem stimulálja úgy az agy mozgásközpontját, koordinációs és később tanulás problémák léphetnek fel. El is vittem egy mozgásfejlesztő központba, ahol megállapították, hogy minden rendben, elég korán 1 évesen már járt, de kicsit bizonytalannak találtam. Rémlett, hogy miként festett az a szuper függőszék, amit a központban találtam, így elkezdtem a kivitelezését. 

A palinta csepphinta haszna:

Pontosan megterveztem mindent, s már elsőre elkészült egy szuper függőhinta. A kislányom imádta és én is egy fokkal nyugodtabb lettem, hiszen a minden irányba kilengő függőszék egyensúlyozásra késztet, megdolgoztatja a mozgásközpontot és fejleszti azt. Azóta tökéletesítettem, fejlesztettem, s ma már talán én vagyok az, aki a legtöbbet melegíti a függőhinta babzsák párnáját.
A legkiválóbb nyugikuckó is tud lenni, de ha a gyerekek mókázásra és dühöngésre vágynak, remekül le tudja vezetni a felesleges energiákat is.

A palinta csepphinta dizájnja:

Szerintem már önmagában is kiváló lakberendezési tárgy a Bobojca palinta csepphinta. Egyedi vonalvezetése, kialakítása, vidám színei minden lakás, kert, vagy játszótér éke. 

A belső drapp szín kellően semleges, nyugtató hatású, könnyű tisztítani.

Ezért szeretitek a csepphintát

A Palinta csepphinta a Bobojca műhely egyik kedvence, hiszen amellett, hogy jó játék, mozgásfejlesztőként is funkcionál. A hinta belsejében egy kényelmes babzsákpárna is rejlik, így azt külön is lehet használni.

A függőhinták egyedi tervezéssel készültek, hogy valóban a gyerekek igényeinek megfelelőek legyenek. A palintázásnak számtalan előnye van, többek között fejleszti a picik egyensúlyérzékét és a mozgáskoordinációt is. A hinta által a ritmusérzék és a térérzet is fejlődik.

A palinta kültéren és beltéren egyaránt elhelyezhető, így egész évben kihasználható.

Nálatok is megszületett a döntés, hogy engedtek a gyerkőc szüntelen kérlelésének és végre felszereltek egy hintát a lakáson belül? Lássuk, mi kell hozzá:

Hol tudod elhelyezni?

Sok helyen lehet biztonságosan rögzíteni és használni, mégis érdemes megbízhatóbb helyeket választani, mint például egy kevésbé forgalmas szobarész vagy ajtófélfa, esetleg a kertben egy fa vastag vízszintes ága.

csepphinta felszerelése otthon

 

Házon belül

Régen az ajtófélfába fúrtak mindig két kampót és arra volt felakasztva a kis fahinta, ám ma már számos lehetőség kínálkozik ennek megoldására. Választhatod Te is az ajtófélfás módszert, de gondolkodhatsz plafonba fúrt kampós megoldáson vagy külön állványban, ha nem akarod megfúrni a falakat/mennyezetet. Ha eldöntötted, hogy milyen megoldást választasz a hinta rögzítéséhez, következő lépésként jelöld ki neki a helyet, például a gyerekszobában a kihasználatlan sarkot (már ha akad ilyen), vagy a nappaliban egy biztonságos részt. Nincs más hátra, mint felmérni van-e elég hely a palinta számára (nagyjából 4m2-rel kell számolnod) és utána összeszerelni, stabilan felerősíteni.

Házon kívül is elhelyezhető

A legtöbb kertben biztos, hogy van valamilyen hinta felfüggesztve egy alacsonyabb faágra, amivel játszhatnak a kisebbek/nagyobbak a jó időben. Szerencsére a hintát fához is erősítheted, így gyermeked a természetben játszva élvezheti a napsütést és szívhatja magába a sok-sok D-vitamint. Ha ezt választod, még kampóra sem lesz szükséged, egyszerűen kötsz egy hurkot a fa ágára és abba akasztod bele a hintát. Érdemes egy vastag és stabil vízszintes részt választani, mert arra lehet a legjobban felrögzíteni a palintát.

Milyen hintát válassz?

Mindenképpen stabil hintára lesz szükséged, aminek nincsenek leeső kisméretű részei és nem lehet szétrágni, nem tud eltörni könnyen, nem sebesíti meg a kicsit…

A Bobojca csepphinta mindennek eleget tesz, ráadásul többféleképpen rögzíthető, így bármely módszerre is esik a választásod, a Palinta számodra is jó megoldás lesz és a gyerkőc is garantáltan szeretni fogja. Ez a hinta úgy lett kitalálva, hogy játék közben fejlessze a gyermek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját. A legtöbb készségfejlesztő játszóházban is találkozhattál már hasonló hintával, például az Ayres terápia során is használatos és jól bevált eszköz.

Mivel a Bobojca csepphinta nem csak előre-hátra mozog, hanem a tér minden irányába, nagyobb élményt nyújt a „hagyományos” hintáknál, kialakításának köszönhetően pedig megejthetőek benne kisebb szundik és lehet benne tanulni, olvasni vagy bármit csinálni, amihez épp kedvetek támad.

Strapabíró sávolyszövésű anyagból készítettük, két méter kötél áll rendelkezésedre a felerősítéséhez, így biztosítjuk azt a minőséget és hosszan tartó stabilitást, hogy akár felnőttként Te is igénybe vehesd. Egy kis pihenésre vagy egy jó könyv társaságában akár hosszabb időre is elfoglalhatod, már ha a gyerkőcöt ki tudod csalogatni belőle.

Tökéletes ajándék szülinapra, gyermeknapra vagy tanév közbeni lelkesítőnek is bátran ajánljuk ezt a kis hintát, a mozgásjavító hatásairól nem is beszélve.

Nektek van már Palinta csepphintátok? Ha nincs, szerezz be egyet, hadd örüljön a picurka!