A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Mókára fel!

Itt a farsang időszaka, amely nem csak a kicsiket hozza lázba, hanem a nagyok számára is kedvelt szórakozás. Sokszor már csak a kisiskolás farsangi bálokra emlékszünk vissza, pedig felnőttként és gyerkőcökkel is rengeteg program és lehetőség kínálkozik ilyenkor, akár otthon szűk körben is, akár a természetben.

De mi is a farsang?

A vízkereszt és hamvazószerda között időszak, amelyet vidám lakomák, bálok, és mulatságok jellemeznek. Régi időkben a nép ünnepe, és a párkeresés ideje is volt ez. Legtöbb esetben- a húsvéttól függően- február második felében ért véget, amikor a télre félretett életek már fogyóban voltak, éppen ezért még a nagyböjt előtt el kellett ezeket fogyasztani, amelyre remek alkalmak voltak a mulatságok.

farsang 2021

Az elmaradhatatlan farsangi fánk egy legendával kerül be a köztudatba, mely szerint Marie Antoinette, egy álarcosbál után egy utcai fánkárus készítményét kóstolta meg, és annyira ízlett neki, hogy a palotájába vitette őt. Ettől kezdve pedig egybeforrt az álarcosbálok és a fánk fogalma. A népi hagyományok hazánkban is megmaradtak, és ha már inkább csak a kicsik kedvéért, de a mulatságok továbbra is közkedveltek maradtak. Sajnos idén a koronavírus miatt elmarad a legtöbb program, nem lesznek nagy farsangi bulik, koncertek, színházi előadások.

Azonban ne csüggedjünk, hiszen otthon szűk családi körben ugyanúgy beöltözhetünk jelmezbe, ehetünk fánkot és jól érezhetjük magunkat!

A legszebb jelmezek pedig az otthon készítettek, amelyeket közösen raktok össze, és keresitek meg hozzájuk a tökéletes kiegészítőket. Ha pedig a jelmez megvan, és fánkok is kisültek indulhat a móka. A kicsik esetében ne feledkezz meg a jelmez védelméről, és tartsátok magatokhoz közel a nyálkendőt, hogy ne essen baja a szettnek. Cuki kendőink pedig remek kiegészítői is lehetnek a beöltözésnek.

Éljétek át együtt a farsangi mulatságok örömeit otthon! smiley

Tartalomhoz tartozó címkék: hír