A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Sóbagoly, a kedves sóbarát

Hagy meséljünk egy kicsit sokak kedvenc baglyáról, a Bobojca sóbagolyról. Nagy népszerűségnek örved ez az aranyos baglyos párna, kicsiknél és nagyoknál egyaránt. De honnan is indult?

Maga a sópárna ötlete a fülfájós, köhögős éjszakák eredménye. Amellett, hogy a só ott van a hétköznapjainkban és megízesíti ételeinket, gyógyhatása is igen jelentős. Már egészen a 12. századtól kezdve használták a szerzetesek légúti betegségek gyógyítására, illetve olyan krónikus légzőszervi betegségekre, mint például az asztma. Ők azonban még nem aranyos baglyos sópárnákat alkalmaztak, hanem természetes sóbarlangokban üldögéltek. Mivel nálunk ez nem volt opció, így visszanyúltunk nagyanyáink praktikájához, és zokniba töltöttük a kristályos csodaszert. A gyerkőcök jobban aludtak, nyugodtabbak voltak, kevesebb volt a köhögés és prüszkölés az éjszaka folyamán. Azonban a zokni nem volt épp mókás alvótárs és a só is mindig kiszóródott, így született meg a sópárna ötlete. De ha már a lurkóknak lesz, akkor ne csak egy egyszerű sópárna legyen, hanem egy kis barát, akivel játszhatnak és persze aki vigyáz rájuk az éjszaka folyamán. A bagolynak világszerte nagy kultusza van, a fél világ oda van a kedves kis baglyokért, legyen az motívum egy bögrén, egy fülbevaló, vagy éppen ahogy nálunk megszületett: a baglyos sópárna.

Sóbagoly a Bobojcától

Aranyos, játékos és mindenki barátja, de ezen felül mit tud még? A sópárna rendkívül hasznos szobahőmérsékleten, hidegen és melegen egyaránt. A sós klíma jótékonyan ápolja a nyálkahártyát, védőréteget képez, melyen nehezebben tudnak szaporodni a kórokozók. A Bobojca tündérei még egy kis kamillával is megtöltötték a kedves baglyos párnát, így még annak gyulladáscsökkentő, nyugtató hatása is érvényesül.

Hogyan használd? Akár, mint egy ebéd recept: tedd az 50 fokos sütőbe hőálló tálba 20 percre. A sópárna melegítve remekül alkalmazható fül- és arcüreg gyulladásra, hörghurutra, emellett pedig nagyon kellemes és nyugtató a meleg sóbagoly az arcunkra helyezve.

Ha meghúzódott izmokra esetleg oltás utáni gyulladásra kéne segítség, hűtsd le baglyos párnádat 30 perce zacskóstól a fagyasztóban, majd helyezd a kívánt területre.

Ha szobahőmérsékleten, alváshoz használod, akkor is tökéletes: a sópárna "ergonomikus", felveszi az arc formáját, egyszerre kellemes és hasznos is. Az arc és a légzés melege következtében, egész éjszaka egyenletesen oldódnak ki a só jótékony alkotói. Mindennapos használata segíthet enyhíteni a légúti panaszokat. A család apraja nagyja élvezheti természetes fájdalomcsillapító hatását kis és nagy méretben. Ha még nincs sóbarátod, épp ideje!

Tartalomhoz tartozó címkék: tudástár