A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát! Cookiek elfogadása
Menü

Hinta a lakásban

Arról, már sokszor beszámoltunk, hogy mennyi jó dolog származik a hintázásból. Többek között remek fejlesztő eszköz a picurok számára, javul az egyensúlyérzékük, fejlődik a koordináció, segít az agyféltekék közötti kapcsolat kialakításában, mindemellett megnyugtat, kikapcsol, ellazít és persze egy őrületes játék helyszíne is lehet. Már csak az a kérdés maradt, hogy hogyan helyezzük el a hintát a lakásban úgy, hogy biztonságos és hasznos legyen?

A legelső lépés, hogy kiválasztjuk a legmegfelelőbb helyet. Érdemes olyat választani, ahol sok időt tölt együtt a család és lehetőség van szemmel tartani a lurkókat, így a kezdeti kísérletezési státuszban sem kell tartanunk semmi galibától – de ne feledjük azt sem, hogy 3 éves kor alatt a hinta használata állandó felügyeletet igényel. Arra is figyeljünk oda, hogy mivel ez a hinta nem csak előre hátra mozog, így a lakásban felszerelt palinta hinta körül ne legyen semmi, amelynek potenciálisan nekimehetnek a gyerekek, például fal, ajtó, szekrénysarok stb.

Csepphinta a Bobojcától

A hintát a lakásban vagy masszív fagerendára vagy pedig betonfalba rögzítsük. Betonfal esetén fúróval fúrjunk egy lyukat a falba, majd kalapáljuk be a tiplit úgy, hogy beleszoruljon. Ezután jöhet a hintakampó, amit teljesen be kell csavarni a tiplibe, amíg bele nem szorul. Mindig ellenőrizzük le kézzel is, hogy tudjuk-e mozgatni. Ha nem, akkor fogjuk a karabinert és a hintával együtt akasszuk fel. Fagerendánál a lyukfúrás után elég csak a hintakampót alaposan becsavarni.

Figyeljünk arra, hogy fél éves körüli csöppségek esetén úgy szereljük fel a hintát a lakásban, hogy a kicsi talpa ne érjen le a földig, így még véletlenül sem befolyásoljuk a fejlődés menetét, mint például járás, korai állás.

Végezetül pedig koronázzuk meg a palintát úgy, hogy egy pihe puha szőnyeget rakunk alá, mely segít, hogy még felhőtlenebbül élvezhessük mind a játékkal, mind a pihenéssel töltött perceket.

Nem kell aggódni azon, hogy a függőhinta csak porosodna a lakásban az évek alatt. Minden hintánkat olyan méretben készítik el a Bobojca angyalai, hogy intenzíven terhelhető lesz, így a család apraja nagyja használhatja azt, a picitől egészen apáig. Amennyiben érdekelnek az egész családnak szóló cikkek, érdekességek, keresd fel a Családi Blogot!

Tartalomhoz tartozó címkék: tudástár

Keresés