A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

„ Hiiintaaaaaaa Paalintaaaaaa „

„ Hiiintaaaaaaa Paalintaaaaaa „
A cím alapján ugyebár minden anyukának eszébe jut, hogy ez az első, amit énekelni kezdünk a kis porontyoknak, amikor beültetjük őket a számukra egyik legvarázslatosabb helyre, a HINTÁBA!

Nem is csoda, hiszen olyan hihetetlen élményt nyújt, amit mi szülők már nem is igazán értünk. Halványan emlékszünk arra, amikor nekünk is ez volt az első dolgunk, ahogy beléptünk a játszótérre, hogy sorba kellett állnunk a hintánál. Alig bírtuk kivárni, hogy végre mi vegyük hatalmunkba ezt az                          „ egekbe „ repítő szerkezetet.

Türelmetlenül vártuk, hogy a másik gyerek megunja és végre megkaparinthassuk.

De miért is volt ez számunkra ennyire fantasztikus élmény?

Korábban már beszámoltunk a függőhintában töltött hintázás fejlesztő hatásairól, amik kifejezetten pszichológusok által is alátámasztott tényeket foglalnak magukba.

Most nézzük meg ennek az igencsak szórakoztató tevékenységnek a játékos oldalát is.

Tisztán emlékszem arra, amikor körülbelül 3 éves lehettem, hogy nagyon szerettem a hintát. Nem csak azért, mert nagyon kellemes élményt nyújt az ide-oda libbenés, hanem anyukám közben különböző mondókákkal és énekekkel szórakoztatott.

Neked melyik az első, ami először eszedbe jut? Szerintem a „ Hinta Palinta, régi Duna, kiskatona….” ki, hogy ismeri a végét, én elég viccesen, majd egyszer elárulom!

De vannak még bőven ilyen dalok és mondókák, amivel szórakoztathatod gyerkőcödet hintázás közben.

Ez azért is jó, mert nem csak a kicsi érzi jól magát tőle, hanem te is, hiszen nem csak fel-alá hintáztatod őt, hanem hallhatod a boldog kacagását, ahogy egyszerre élvezi a játékos élményt és közben nagyon sok hasznos dolgot tanul tőled, amivel az oviban és a későbbiekben is büszkélkedhet.

Nagyon gyorsan tanulnak: el se fogod hinni, hogy milyen hamar elsajátítja az általad mondott dalokat, mondókákat. Örömmel nézheted végig, ahogy kisebb társainak is továbbadja majd a jövőben.

Íme, összeszedtünk néhány hintázáshoz tökéletes mondókát, amit a hinta-palinta dallamára ugyanúgy végigmondhatsz a kicsinek, így változatosabbá és még örömtelibbé teheted a játékot.

  1. Hinta, palinta, vígan szól a pacsirta, hajtsad, Pista, a hintát, hadd érje a pacsirtát.
  2. Száll a hinta, gyorsan lebben, a kis Marcsa rajta, fennen. Még a madár sem száll jobban, mint „ Marika „ a hintában.
  3. Hinta, baba, ringó, repülj, rózsabimbó, hopp a torony tetejébe, van egy csodahintó. Ülj fel a hintóra, szállj a kerek tóba! Gyere vissza, fehér hattyú, csimpilimpi szóra!
  4. Malomkerék négy küllő, fürgén forgó lisztörlő, ha a kerék leszakadna, így csobbanna a patakba: LOCCS
  5. Lóg a lába, lóg a, nincsen semmi dolga, mert ha dolga volna, a lába nem lógna.

Te is szeretnéd átélni ezeket az örömöket a gyermekeddel? Kattints, nézz körül szeretett palintáink között és lepd meg gyermekedet a közelgő gyermeknap alkalmából, így a rossz idő sem tarthat vissza, hogy átéljétek ezeket a boldog perceket otthonodban. Jó idő esetén a kertbe is kiviheted. Amíg ti a családdal bográcsoztok, a gyermek a nagyival hatalmasat mókázhat.

Búcsúzóul, nagyon boldog hintázással teli gyönyörű tavaszt kíván nektek a Bobojca csapata és nagyon boldog anyák napját minden édesanya számára!

Tartalomhoz tartozó címkék: tudástár