A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Hintafelszerelés otthon okosan

Nálatok is megszületett a döntés, hogy engedtek a gyerkőc szüntelen kérlelésének és végre felszereltek egy hintát a lakáson belül? Lássuk, mi kell hozzá:

Hol tudod elhelyezni?

Sok helyen lehet biztonságosan rögzíteni és használni, mégis érdemes megbízhatóbb helyeket választani, mint például egy kevésbé forgalmas szobarész vagy ajtófélfa, esetleg a kertben egy fa vastag vízszintes ága.

csepphinta felszerelése otthon

 

Házon belül

Régen az ajtófélfába fúrtak mindig két kampót és arra volt felakasztva a kis fahinta, ám ma már számos lehetőség kínálkozik ennek megoldására. Választhatod Te is az ajtófélfás módszert, de gondolkodhatsz plafonba fúrt kampós megoldáson vagy külön állványban, ha nem akarod megfúrni a falakat/mennyezetet. Ha eldöntötted, hogy milyen megoldást választasz a hinta rögzítéséhez, következő lépésként jelöld ki neki a helyet, például a gyerekszobában a kihasználatlan sarkot (már ha akad ilyen), vagy a nappaliban egy biztonságos részt. Nincs más hátra, mint felmérni van-e elég hely a palinta számára (nagyjából 4m2-rel kell számolnod) és utána összeszerelni, stabilan felerősíteni.

Házon kívül is elhelyezhető

A legtöbb kertben biztos, hogy van valamilyen hinta felfüggesztve egy alacsonyabb faágra, amivel játszhatnak a kisebbek/nagyobbak a jó időben. Szerencsére a hintát fához is erősítheted, így gyermeked a természetben játszva élvezheti a napsütést és szívhatja magába a sok-sok D-vitamint. Ha ezt választod, még kampóra sem lesz szükséged, egyszerűen kötsz egy hurkot a fa ágára és abba akasztod bele a hintát. Érdemes egy vastag és stabil vízszintes részt választani, mert arra lehet a legjobban felrögzíteni a palintát.

Milyen hintát válassz?

Mindenképpen stabil hintára lesz szükséged, aminek nincsenek leeső kisméretű részei és nem lehet szétrágni, nem tud eltörni könnyen, nem sebesíti meg a kicsit…

A Bobojca csepphinta mindennek eleget tesz, ráadásul többféleképpen rögzíthető, így bármely módszerre is esik a választásod, a Palinta számodra is jó megoldás lesz és a gyerkőc is garantáltan szeretni fogja. Ez a hinta úgy lett kitalálva, hogy játék közben fejlessze a gyermek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját. A legtöbb készségfejlesztő játszóházban is találkozhattál már hasonló hintával, például az Ayres terápia során is használatos és jól bevált eszköz.

Mivel a Bobojca csepphinta nem csak előre-hátra mozog, hanem a tér minden irányába, nagyobb élményt nyújt a „hagyományos” hintáknál, kialakításának köszönhetően pedig megejthetőek benne kisebb szundik és lehet benne tanulni, olvasni vagy bármit csinálni, amihez épp kedvetek támad.

Strapabíró sávolyszövésű anyagból készítettük, két méter kötél áll rendelkezésedre a felerősítéséhez, így biztosítjuk azt a minőséget és hosszan tartó stabilitást, hogy akár felnőttként Te is igénybe vehesd. Egy kis pihenésre vagy egy jó könyv társaságában akár hosszabb időre is elfoglalhatod, már ha a gyerkőcöt ki tudod csalogatni belőle.

Tökéletes ajándék szülinapra, gyermeknapra vagy tanév közbeni lelkesítőnek is bátran ajánljuk ezt a kis hintát, a mozgásjavító hatásairól nem is beszélve.

Nektek van már Palinta csepphintátok? Ha nincs, szerezz be egyet, hadd örüljön a picurka!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír