A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Ismerjük meg a gyerekbiztos beltéri ajtókat

Ismerjük meg a gyerekbiztos beltéri ajtókat
A beltéri ajtókat úgy célszerű megválasztani, hogy azok stílusában is passzoljanak otthonunk kialakításához, ezen kívül pedig biztonság szempontjából is ideálisnak kell lenniük. A kisgyermekes családoknak még nagyobb figyelmet szükséges fordítaniuk a biztonságra, ugyanis egy egyszerű beltéri ajtó akár több szempontból is veszélyes lehet a kicsikre nézve. Itt ne csak arra gondoljunk, hogy rácsukódhat a kezükre, például, ha üvegből van a felület, azt könnyen be is törhetik, ezáltal komoly sérüléseket szerezhetnek. A balesetek elkerülése érdekében tehát meghatározó az ajtó anyagának a minősége, valamint zárhatósága.

Pontosan milyen beltéri ajtó nevezhető gyerekbiztosnak?

A gyerekbiztos beltéri ajtóknak lehetőleg az ajtólapja legyen szilánkos törésű, ezen kívül fontos, hogy sarkok és élek nélkül kerüljenek kialakításra. Üvegbetétesek tekintetében a betétnek biztonsági üvegből kell állnia. A gyerekszoba ajtajával kapcsolatosan ma már sok szülőnél elvárás, hogy környezetbarát alapanyagokból készüljön és olyan fedőfesték kerüljön a felületére, ami nem mérgező. A gyermekbiztos ajtóknál elvárás, hogy csapódásmentesen csukódjanak, de a vasalatok, záró-darabok stabil rögzítése is meghatározó. Beltéri ajtók kulccsal zárhatóak is lehetnek, de tartalék nyerskulcs okvetlen legyen a tarsolyunkban.

Ideálisnak bizonyulhatnak a tolóajtók is, arról nem beszélve, hogy ezekhez küszöb sem kell, így még több probléma elkerülhető, hiszen a gyerekek játék közben gyakran belerúgnak. A tolóajtók gördülése könnyed és a tok nélküli szerkezet által nem tudnak rácsapódni az ujjacskákra.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír