A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Készülj fel az utazásokra

Lassan itt a tavasz, és a nyarat is várjuk már. Ahogy a melegebb idő beköszönt elkezdődik a kisebb-nagyobb kirándulások, utazások időszaka. A megszervezés és a család összeegyeztetése nem könnyű feladat, de az útravaló csomagok összeállítása sem.Gyerekekkel útra kelni külön kihívást jelent, és folyamatosan azt érzed, hogy otthon felejtettél valamit… ami néha elő is fordul, de a legfontosabb, hogy ne ess pánikba. Figyelmes pakolással, listakészítéssel pedig el tudod kerülni a kellemetlen helyzeteket, és fel tudsz készülni minden eshetőségre.

Összeállítottunk egy listát, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket kisgyerekkel érdemes magaddal vinned többnapos utak során

A ruhák alapvető felszerelésként szerepelnek majd a bőröndödben, de fontos, hogy jóval több darabbal kell számolnod, mint egy felnőtt esetében. Az időjárást ma már szerencsére egészen pontosan előre látjuk, ám nem várt viharok, hideghullámok bármikor keresztül tudják húzni a számításokat. Éppen ezért mindig legyen nálatok a várt időjárásnál vastagabb ruha. Továbbá a gyerekek maszatos táplálkozását és a játék miatt mosásba kívánkozó ruhákat is vedd számításba.

utazás sópárnával

Másik fontos tényező a táplálkozás, ezt az életkor befolyásolja leginkább, kicsik esetében, érdemes magaddal vinned, amit csak tudsz, hogy biztosíts számukra a megszokott táplálékot, így el tudod kerülni az esetleges gyomorproblémákat.

A gyógyszerekről se feledkezz meg, még akkor sem, ha remélhetőleg nem lesz rá szükség. Mindig jó, ha van nálad lázcsillapító, gyulladáscsökkentő, ezzel a hirtelen felmerülő gondokat már orvosolni tudod, a hányás- hasmenés elleni szerek is ajánlatosak az út során, és persze a bevált köhögéscsillapító is. Természetesen mindezeket a gyermek életkorának megfelelően, előzetes orvosi egyeztetés után.

Ha idegen helyen töltitek az éjszakát a nyugodt és békés álomra is figyelned kell. Az idegen környezet sokszor megzavarja őket, nehezen alszanak el, nyűgösebbek a megszokottnál. Persze vannak, akiket egyből elnyom az álom az utazás vagy a mozgalmas nap miatt.

Ha biztos szeretnél lenni a zökkenőmentes alvásban érdemes magaddal vinned a megszokott alvóállatkát, kendőt, amitől biztonságban érzi magát. A listát akár kezdhettük is volna ezzel, hiszen vannak gyerekek, akik gyakorlatilag képtelenek elaludni a szeretett alvótárgy nélkül.

Állatkás sópárnáink tökéletesen betöltik ezt a szerepet, hiszen amellett, hogy hozzánőttek a kicsik alvásához, a só jótékony hatásának hála tovább fokozza a nyugodt alvás élményét ezért érdemes helyet szorítani nekik a táskádban. Az út során is érdemes őket elővenni.

Reméljük segítettünk a csomagolásban, persze még sok fontos dologra szükség lesz, mint a teljes pelenkázó felszerelés és higiéniai csomag. Hidd el, mindennek meglesz a helye, és csodás pihenésben lesz részetek! smiley

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír