A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Két nyálkendő története

Két nyálkendő története

Azt már tudjuk, hogy a babák szemszögéből mit is jelent egy csodaszép, színes és egyedi nyálkendő. Nem csak a játékot és rágcsálnivalót, hanem ők is érzik a valódi hasznosságát, hogy a borzasztó és fájdalmas fogzás közepette mennyire elviselhetőbben és könnyebben telnek kicsi manóink napjai, ha nem a ruhácskájuk válik nedvessé. Az átázott ruha elég kellemetlenné teszi a játékot, a napi tízszeres ruhacseréről nem is beszélve. Mi anyák tudjuk, hogy babáinknak és nekünk sem ez a kedvenc időtöltésünk, ráadásul így elég gyakran indíthatjuk munkára a mosógépet.

Bojci és Bojca a két nyálkendő

De nézzük Bojci és Bojca történetét, milyen is két nyálkendő élete!

Egy csodaszép nyári reggelen ébredezni kezdett a világ. A város lakói felkerekedtek, hogy elvégezzék napi teendőiket. Így történt ez egy vidám műhelyben is, ahol egy nagyon jókedvű csapat azon munkálkodott nap mint nap, hogy minél szebb dolgok készüljenek tüneményes babák számára. Tűk hasították át a finom pamut anyagokat, varrógépek berregése belepte az egész termet és lelkes anyukák dolgos kezei elvégezték az utolsó simításokat. Így került a kész termékek polcára két csodaszép nyálkendő testvérpár, Bojci és Bojca.

Mikor először kinyitották szemüket nem értették, hogy miért nyüzsög körülöttük annyi óriás, beszélő lény. Simogatták, fogdosták és felemelték őket. Egy napon azonban fordulatot vett az életük: leemelte őket egy kellemes hangú óriás a polcról és egy nyugodt, meghitt, napfényes környezetbe vitte őket. Eleinte furcsának találták, hogy ez a kedves teremtmény vajon miért beszél és énekel annyit kerek pocakjának. Egyik éjszaka váratlan dologra ébredtek, a gazdájuk és társa furcsa hangulatban távoztak otthonukból. Napokig nem láttak mást hazatérni, csak a ház urát, de ahogy jött már ment is, és csak aludni járt haza. Kezdtek megijedni, hogy mi lesz, ha kerek pocakos barátjuk elhagyta őket. Egyik délután nagy örömükre hazatért Ő is, azonban pocak nélkül: egy kicsi óriás is jött vele, aki egészen más dolgokat csinált, mint a többiek. Gondoskodni kellett róla, hiszen az új jövevény még nem tudott magáról.

Még aznap, ahogy hazatértek, kedves gazdájuk a kicsi óriás mellé rakta őket. Úgy érezték ennél megnyugtatóbb szuszogást még soha nem hallottak, és ennél édesebb, puhább, selymesebb bőrt még nem tapintottak. Rájöttek, hogy ők is ezért születtek, hogy a kicsi manó mellett legyenek. Éjszakánként sokszor felsírt a pici teremtmény, majd Bojcit és Bojcát szorította magához, akik visszaringatták édes álmába a kicsi óriást. Teltek-múltak a napok, egyre jobban cseperedett a kicsi manó és hármójuknak hatalmas kalandokban volt része. Főleg olyan helyeken jártak, ahol sok nagy óriás és kicsi manóik felejthetetlen játéka vette kezdetét.

Nyálkendők barátsága, Bojci és BojcaBojci és Bojca felváltva vettek részt ezekben a kalandokban. Amíg Bojci kicsi gazdája nyakában ücsörögve figyelte a történéseket, addig Bojca pihent, majd cseréltek. Nagyon megszerették hárman egymást. Egyszer egy napon lábra állt a kicsi óriás és járni kezdett. Ezzel a fantasztikus új tudománnyal nem csak vidám percek kezdődtek hármójuk számára, hiszen kicsi gazdijuknak nyűgösebb napok vették kezdetét. Folyton a szájába vette a kezét és keservesen sírdogált: megindult a fogzás időszaka.

A nyálkendő testvérpár, Bojci és Bojca felajánlotta segítségét: rágcsálja őket a kicsi manó, hogy enyhítsék a fájdalmát. A fogzás alatt nagyon sok nyálacska folyik ki a kis teremtmények szájából. Bojcinak és Bojcának köszönhetően ezzel is megkönnyebbültek a manócska napjai, hiszen nem kellett napi többször megzavarni játékában azzal, hogy átöltöztessék. A műhelyben remek nedvszívó képességgel ruházták fel őket, így tartósan meg tudták fogni a töménytelen nedvességet. Ráadásul szeretett óriás gazdijuknak se kellett annyiszor mozgásra bírni fáradt mosógépüket.

Egyik reggel arra ébredtek, hogy Bojci nagyon szomorú és kedvetlen. Kétségbeesett Bojca, hogy mi lehet a baj, amikor észrevette, hogy Bojcin egy hatalmas lyuk tátong. Nagyon megijedt, hogy elveszíti szeretett társát, mivel így már nem veszi hasznát kis pajtása.

Váratlan fordulat történt: a kicsi óriás hihetetlenül követelte anyukájától Bojcit is, ezért Ő felkerekedett a csodás műhelybe, hogy mihamarabb vigaszra leljen csöppsége. Délutánra már vissza is tértek, egy hatalmas meglepetéssel: egy seregnyi Bojcival és Bojcával tért haza, aminek mindenki nagyon örült. Innentől kezdve még boldogabban teltek a kis barátok napjaik…

Valahogy így nézhet ki két nyálkendő történetei. Tudjuk, hogy ezek csupán szép és praktikus tárgyak, de a kis pöttömkéink mesevilágban élnek, így nem véletlen, hogy úgy ragaszkodnak bizonyos dolgokhoz. Ha elmeséljük ezt az aranyos kis történetet kicsi gyerekeinknek, sokkal jobban fognak ragaszkodni a nyálkendőhöz, és ők se akarnak majd nélküle útnak indulni és le se akarják rángatni magukról.

Hihetetlen, de már pár hónaposan is nagyon sok dolgot megértenek abból, amit mondunk nekik. Teljen hát úgy el minden nap nálatok is, hogy nagyon sokat meséltek a gyerekeiteknek és használjatok nagyon sok szép nyálkendőt, ami nem csak hasznos, hanem szép is.

Tartalomhoz tartozó címkék: tudástár