A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Kisbabás programok télen, otthon

Már közeledik a tél vége, mégis borús az idő. Hideg is van, meg a szél is fúj, mindenütt csak zord téli manókat látunk. Ilyenkor nem szívesen mozdulunk ki a házból…

Akkor mégis hogyan töltsük ezeket a napokat? A Bobojca tündérei erre keresik most a választ, lássuk mit ír a nagy varázskönyv:

Játszatok együtt egy nagyot: Ugye te is emlékszel még, mikor a szüleiddel közösen labdáztatok vagy fogócskáztatok a kertben? Miért ne lehetne ezt a lakásban is? Válaszd azt a szobát, ahol a legkevesebb tárgy/berendezés van. Ami törékeny, azt jobb kivinni a helyiségből. És kezdődhet is a móka! Álljatok körbe és dobáljátok a labdát egymás közt, vagy kapjátok el a legkisebbet.

Építsetek bunkert a nappaliban: Te miből építettél erődöt gyermekként? Plédekből? Dobozokból? Esetleg asztal alatti birodalom volt? A macaron párnákból jó pihe-puha bunkit tudtok építeni, ráadásul a cica vagy kutya is szívesen kuckózik veletek az új erődben.

A macaron párna sok színben elérhető, Neked melyik lesz a kedvenced? Katt ide és szerezd be most!

Csináljatok valami kézműveset: Neked milyen hobbijaid vannak? Gyöngyfűzés, nemezelés, kötés, hímzés, vagy más? Csináljátok közösen. A nemezelést bátran ajánlják a Bobojca tündérek, mert szórakoztató lesz a kicsik számára, nagyobbaknak pedig a gyöngyfűzés és hímzés is érdekes lehet, de kizárólag tompa tűvel dolgozzatok. A só-liszt gyurma is szórakoztató és könnyű elkészíteni, és szinte bármit megformázhatnak belőle a gyerekek.

A varázskönyv szerint még a Barbapapa is érdekes újdonság lehet a kicsiknek, amit közösen is elkészíthettek. Nincs más dolgotok, mint egy lufit megtölteni liszttel és bekötözni a végét. Fonalból ragaszthattok neki hajacskát és rajzolhattok neki édes vagy épp bugyuta arcocskát. Ha elkészült, formáljátok tetszés szerint. Milyen legyen? Magas és vékony? Vagy alacsony és pufi? Legyen keze és lába? Vagy csak guruljon? Bármilyen formát is adtok neki, garantáltan jól fogtok szórakozni Barbapapával.

Süssetek valami finomat: Mondjuk egy almáspitét? A gyerkőc biztosan élvezni fogja, hogy kuktáskodhat melletted, mert addig-addig kóstolgatja majd nagy szakértelemmel a finom almás tölteléket, amíg tökéletes nem lesz. Ő fogja elosztani a tésztán, igazi csapatmunka lesz. A borús napokat is édesebbé teszi egy kis finomság és ugye sütikből sosem elég...

Hallgassatok nyugtató zenéket: A tudósok is megmondták, hogy a zenehallgatás jó hatással van a babákra, gyerkőcökre, leköti őket, megnyugszanak és jobban alszanak.

Kihagyhatatlan a délutáni alvás: Mi sem lehet jobb egy téli délutánon, mint egy jó nagy alvás a puha meleg ágyikóban? A kicsiknek sok alvásra van szükségük, hogy nagyra és erősre nőjenek, ám nem egyszerű őket ágyba parancsolni. Ebben lehet segítségedre kedvenc hintánk, a Palinta hinta. Könnyű felfüggeszteni, natúr színei megnyugtatják a gyerkőcöt és ringatózva fog álomba szenderülni. A Palinta anyaga könnyen tisztítható és jó erős, így bizony sok-sok éven át fog titeket szolgálni.

Vess egy pillantást Palinta csepphintáinkra!

Közös filmezés este: Mi sem jobb egy hideg téli napon, mint közösen kuckózni? Mindenki hozza a kedvenc játékát és nasiját, lecsücsül a babzsák-foteljébe és már indulhat is a filmezés. Milyen filmet válasszunk? A kicsiket könnyű lekötni, ha filmről van szó, mert igazából minden érdekes lehet, ami nagy, színes és mozog. Válassz egy olyan vidám filmet, amit ti is élvezni fogtok, nem csak a gyerkőc.

Nézd meg babzsákfoteljeinket, Neked melyik lesz a kedvenced? Katt ide!

Meseolvasás elalvás előtt: Neked melyik volt a kedvenc meséd? És a kicsinek? Olvass neki ma valami újat, amit eddig még nem hallott. Biztosan le fogod kötni vele. Ha a lurkók már nagyobbak, akkor olvashattok együtt is. Csak nem egy új, közös kedvenc lesz az?

Már-már csukódik a kicsi szeme, végére értél az esti mesének. Tedd mellé Bobojca gyógybarátját, a kis sópárnácskát, hogy együtt aludjanak el. Piciny barátja vigyázza az álmát, óvja minden rossztól, legyen az hasfájás, köhögés vagy épp gyulladás, Bobojca mindig segít. A sóból folyamatosan oldódnak ki az értékes összetevők és a kamilla pedig leszámol éjjel minden gonosz baktériummal, akik megzavarnák a pici álmát.

Nektek van már Bobojca barátotok? Ismerd meg a sócsapat többi tagját is!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír