A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Nyári hőség - mit kell tenned biztonságotok érdekében?

Sokak kedvenc időszaka a nyár, és ennek meg is van az oka. Gyönyörű idő, felüdülés a szabadban lenni, a gyerekek órákon át lehetnek a kertben, strandolás, fürdés, pihenés, erről szól a nyár és a vakáció.

De mi van akkor, amikor szinte már elviselhetetlen a hőség? Amikor a 30 fokot is meghaladja a hőmérséklet sokak számára lesz kellemetlen a szabadban lenni és a napon tartózkodni, de van, akik számára ez veszélyes is.

nyári hőség

Az idősek mellett a csecsemők és a kisgyerekek is fokozott veszélynek vannak kitéve a legnagyobb hőség idején. Éppen ezért néhány fontos dolgot összeszedtünk, amelyekkel segíteni szeretnénk, hogy mire kell fokozott figyelmet fordítanod ebben az időszakban.

Meleg idején az egyik legfontosabb dolog a folyadékpótlás. Kisbabáknak és ovis korú gyerekeknek a napi folyadékigénye hőség idejen kiszámolható, ha a testsúlyát megszorozzunk 150 ml-rel, tehát egy 10 kilogrammos kisgyereknek 1500 ml-re, azaz 1,5 l folyadékra van szüksége.

Alapvető dolog, mégis fontos megemlíteni, hogy semmiképp se szabad őket a felmelegedett autóban hagyni. Természetesen ez időjárástól függetlenül érvényes, de ilyenkor minden perc számít, hiszen 1-2 perc alatt könnyen 40 fok fölé kerül a hőmérséklet.

A déli órákban a legnagyobb a meleg, a Nap sugarai is ekkor égetnek leginkább, így 11 és 16 óra között kerülni kell a napfényt. Csak jól árnyékolt helyen vagy beltéren érdemes ilyenkor tartózkodni.

Ám otthonunk hőmérsékletére is oda kell figyelni. Nagy melegben hajlamosak vagyunk az erőteljesebb klíma használatra, ám ez megterheli a szervezetet, főleg a kicsikét. Nyáron az az ideális, ha 4 fokkal állítjunk alacsonyabbra a hőmérsékletet a kintihez képest.

Végül pedig a táplálkozásra is fokozott figyelmet kell fordítani

A nehéz ételeket mindenképp kerülni kell ilyenkor. A gyümölcsök és a zöldségek remek választásnak bizonyulnak, emellett a tárolásra is fokozottan oda kell figyelni, hiszen egy-egy tejtermék vagy hús sokkal kevesebb ideig marad friss.

A hőség feladatok elé is állít, de odafigyeléssel zavartalanul át lehet vészelni a legnagyobb melegeket is. Estefelé, amikor már kellemesebb a levegő, töltsetek minél több időt a szabadban, de babzsákfotelünkről és a palintánkról se feledkezzetek meg, hiszen remek társai a nyári kint töltött időnek.

Vigyázzatok egymásra és élvezzétek a nyarat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír