A weboldal cookie-t használ, fogadd el a használatát!
Miért válassz minket? - Bankkártyás fizetés - Fizetés utánvéttel - Magyar termék

Az olvasás jótékony hatásai a gyermekekre nézve

Az olvasásnak rengeteg jótékony hatása van, éppen ezért nagyon fontos, hogy már egészen kiskortól olvassuk különböző gyerekkönyvek meséit gyermekeinknek. Az olvasás szerencsére sokak számára mai napig kikapcsolódást jelent, de vannak, akik önfejlesztés vagy tanulás céljából veszik kezükbe a könyveket.

A technológia fejlődése azt is lehetővé tette, hogy különféle eszközökön olvashassunk írásokat, történeteket vagy meséket, ilyen az okostelefon, tablet, laptop, számítógép és az e-book is. Az olvasás tehát nagyban hozzájárul ahhoz, hogy eddzük a szürkeállományunkat.

gyerekkönyvek

Ismerjük meg az olvasás további jótékony hatásait

A felmérések sajnos azt mutatják, hogy hazánkban a fiatalok nem igazán rajonganak a könyvekért, éppen ezért meghatározó, hogy a szülő mennyit és milyen gyakorisággal mesél gyermekének vagy miként ösztönzi nagyobb csemetéjét az olvasásra. A tevékenység javítja a koncentrációt, elősegíti a szókincs bővülését és a memória fejlődéséhez is hozzájárul. Azok a gyerekek, akik sokat olvasnak, magabiztosabban fognak kommunikálni, társalogni felnőttkorban. Tanulmányok igazolják, hogy az olvasás csökkenti a demencia, illetve az Alzheimer-kór kialakulását, megszünteti a stresszes állapotot.

Az agyi területet mozgásban tartja, mondhatni aktivizálja. Az olvasás a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt másik világba repíti el, ezért is mondják, hogy nyugtató hatást gyakorol a szervezetre, az ember gyakorlatilag ez idő alatt kizökken a rohanó hétköznapokból.

Minél többet olvasunk gyermekeinknek, annál jobban fog bővülni a szókincsük, ezáltal pedig az iskolás évek alatt is jobban teljesítenek majd, így a tananyagok értelmezése, megértése gyakorlatilag egyszerűbbé válik. Garantált, hogy lényegesen tájékozottabbak lesznek, valamint a magabiztosabb kifejezés sem lesz akadály számukra.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír